Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Karbonader med stekt løk, brokkoli og persilledressing


2 voksne

1 pakke Småpoteter
Salt (B)
Vann (B)
1 stk Brokkoli
1 stk Løk
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Karbonadedeig
1/2 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 ts Potetmel (B)
1/4 dl vann (B)
Bakepapir (B)
1 beger Persilledressing

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4 cm. Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok i ca. 20 minutter under lokk til de er møre.

Del toppen av brokkolien i små buketter og stilken i skiver på ca. 1 cm. Skrell og kutt løk i tynne skiver.

Stek løk i en stekepanne på medium-sterk varme med stekeolje i ca. 15 minutter til den er gyllenbrun og mør. Rør av og til. Tilsett et par spiseskjeer vann i pannen dersom løken begynner å sette seg i bunnen. Krydre med salt og pepper etter smak.

Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett salt, pepper, potetmel og vann. Kna alt godt sammen.

Form karbonadedeigen til karbonader og stek de i en stekepanne på middelsvarme med stekeolje i ca. 4-5 min på hver side til de er gjennomstekte og gyllenbrune.

Når det gjenstår ca. 3 minutter av potetenes koketid legges brokkolien i kjelen. Kok videre under lokk til koketiden er over.

Servér karbonadene med kokt potet, brokkoli, stekt løk og persilledressing.