Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kyllingschnitzel med grønnsaker og tomatsalsa


2 voksne

1 stk Paprika
1 stk Rødløk
Bakepapir (B)
2 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Tomat
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 pakke Bladpersille
2 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
1/2 pakke Parmesan
1 pakke Griljermel
2 pakker Kyllingfilet
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 stk Egg (B)
2 ss Vann (B)
2 ss Hvetemel (B)
2 ss Stekeolje (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask, rens og grovkutt paprika. Skrell og kutt rødløk i skiver.

Legg grønnsakene på et stekebrett kledd med bakepapir og hell over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stek i ca. 20 minutter.

Vask og kutt tomatene i ca. 1x1 cm store terninger. Skrell og finsnitt sjalottløk. Finhakk hvitløk. Finsnitt bladpersille.

Bland sammen tomat, hvitløk, sjalottløk, 1/3 av persillen og olivenolje. Smak til med salt.

Bruk en blender eller en stavmikser og kjør raskt sammen parmesan, griljermel og resten av bladpersillen.

Pisk sammen egg og vann i en dyp tallerken, og legg hvetemel og griljermelblandingen på hver sin tallerken.

Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får flere flatere fileter. Legg filetene mellom to lag plastfolie og klem eller bank filetene forsiktig slik at de blir omtrent like tykke over det hele. Unngå at filetene klemmes eller bankes i stykker.

Vend kyllingen først i hvetemel, så i eggeblandingen og deretter i griljermelblandingen.

Stek schnitzlene i en stekepanne på medium varme med stekeolje i ca. 3 minutter på hver side, til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt. Bruk en liten kniv for å sjekke om den er ferdig.

Anrett kjøttet på en tallerken sammen med de ovnsbakte grønnsakene og topp med tomatsalsa.