Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kyllingschnitzel med fullkornsris


2 voksne

1 pakke Fullkornsris
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Sukkererter
2 pk Kyllingfilet
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 stk Egg (B)
1 ss Vann (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Griljermel
Stekeolje (B)
1 pakke Aprikos
2 stk Pak choi
Soyasaus (B)
1/2 stk Sitron

Kok ris som anvist på pakken. Når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden tilsettes sukkerertene.

Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får flere flatere fileter. Legg filetene mellom to lag plastfolie og klem eller bank filetene forsiktig slik at de blir omtrent like tykke over det hele. Unngå at filetene klemmes eller bankes i stykker.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Pisk sammen egg og vann i en dyp tallerken og legg hvetemel og griljermel på hver sin tallerken.

Vend kyllingen først i hvetemel, så i eggeblandingen og deretter i griljermel. Stek schnitzlene i stekepanne på medium-sterk varme med stekeolje i ca. 3 minutter på hver side til kjøttet er gjennomstekt. Bruk en liten kniv for å sjekke om schnitzlene er gjennomstekt.

Kutt aprikosene i små biter. Vask, rens og finsnitt pak choi. Alt utenom en liten stilk i midten skal være med.

Tilsett pak choi og aprikos i risen og smak til med soyasaus.

Kutt sitronen opp i båter.

Servér sprøstekte kalkunschitzler med fullkornsris, sukkererter, aprikos, pak choi og sitronbåter.