Logg inn

Italiensk bondegryte med makaroni og urter


2 voksne

1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1/2 pk Cherrytomater
1/4 pk Timian
1/3 pk Basilikum
2/3 boks Hvite bønner
1 ss Stekeolje (B)
1 boks hermetisk tomat
8 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong
1 pk Makaroni
1 Gulrot
1 pk Brokkolitopper
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kutt cherrytomatene i to. Grovhakk timian og basilikum. Hell laken av de hvite bønnene og skyll under rennende vann.

Varm opp stekeolje i en kjele på medium-høy varme. Ha i hvitløk og sjalottløk og fres det i 2-3 minutter.

Ha i hermetisk tomat, cherrytomat og vann med buljong, og la det koke opp.

Ha i makaroni og la det koke videre i 3-4 minutter.

Kutt gulrot i skiver. Ha gulrot, brokkolitopper, timian, basilikum og hvite bønner oppi kjelen, og la det koke ca. 5 minutter til (se tips).

Smak til med salt og pepper. Servér.

Tips
Server gjerne bondegryten så snart makaronien har al dente-konsistens (litt tyggemotstand).
Smak deg gjerne frem når koketiden nærmer seg slutten.
Server gjerne middagen med et godt brød eller rundstykker.