Logg inn

Indisk korma med cashewnøtter, blomkål og quinoa


2 voksne

1 pk Quinoa
1 Sjalottløk
1 ss Ingefær
1/2 Hvitløk
1 Gulrot
1 pk Blomkåltopper
1 Tomat
1 pk Cashewnøtter
1 boks Kokosmelk
3 ss Stekeolje (B)
1 pk Krydderblanding
1 dl Vann (B)
2/3 ts Salt (B)
1/2 pk Koriander

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Finhakk sjalottløk, ingefær og hvitløk. Skjær gulrot i skiver, blomkål i buketter og tomat i terninger.

Ha nøtter og kokosmelk i en foodprocessor eller blender og kjør til det er helt jevnt (bruk evt. stavmikser).

Varm opp stekeolje i en kjele på medium-høy varme. Ha i sjalottløk, ingefær, hvitløk og krydderblanding. La det surre under omrøring i 2-3 minutter.

Rør inn gulrot, blomkål og tomat, og stek videre i 2-3 minutter.

Hell i kokosmelkblandingen og vann. La det koke opp, skru ned varmen og småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til slik at det ikke brenner seg.

Smak til med salt og mer krydder etter ønske (se tips). Grovhakk koriander.

Server kormaen med nykokt quinoa og koriander.


Tips
Smak til kormaen med krydder etter ønske.
Feks. garam masala, spisskummen, gurkemeie eller kajennepepper (sterkt).