Logg inn

Indisk kikert- og søtpotetcurry


2 voksne

1 pk Villris
1 Søtpotet
1 Sjalottløk
1/2 Chili
1/2 Hvitløk
1 ss Ingefær
1 pk Kikerter
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Garam masala (B)
1 ts Karripulver (B)
1 boks Hermetisk tomat
Ca. 1 dl Vann (B)
1 pk Koriander

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Skrell søtpotet og kutt dem i terninger på ca. 1x1 cm.

Finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær. Hell laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.

Varm opp stekeolje til medium varme i en stekepanne. Ha i søtpotet, sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og la det surre under omrøring i 2 minutter.

Rør inn garam masala og karripulver og la det surre videre under omrøring i 2 minutter til.

Tilsett hermetisk tomat og vann og la det koke opp.

Ha i kikerter og la det småkoke i 12-15 minutter. Juster konsistensen med litt mer vann om det blir tørt. Smak til med mer krydder om ønskelig.

Grovhakk koriander.

Server curryen toppet med koriander og nykokt villris ved siden av.

Tips:

Server gjerne med naanbrød og
mangochutney.
Er du glad i godt krydret mat kan du
øke mengden karripulver og garam
masala. Du kan også tilsette litt
chiliflak.