Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Indisk kikert- og søtpotetcurry


2 voksne

1 pk Villris
1 Søtpotet
1 Sjalottløk
1/2 Chili
1/2 Hvitløk
1 ss Ingefær
1 pk Kikerter
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Garam masala (B)
1 ts Karripulver (B)
1 boks Hermetisk tomat
Ca. 1 dl Vann (B)
1 pk Koriander

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Skrell søtpotet og kutt dem i terninger på ca. 1x1 cm.

Finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær. Hell laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.

Varm opp stekeolje til medium varme i en stekepanne. Ha i søtpotet, sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og la det surre under omrøring i 2 minutter.

Rør inn garam masala og karripulver og la det surre videre under omrøring i 2 minutter til.

Tilsett hermetisk tomat og vann og la det koke opp.

Ha i kikerter og la det småkoke i 12-15 minutter. Juster konsistensen med litt mer vann om det blir tørt. Smak til med mer krydder om ønskelig.

Grovhakk koriander.

Server curryen toppet med koriander og nykokt villris ved siden av.