Logg inn

Indisk daal med ris og papadums


2 voksne

6 dl Vann (B)
1 pk Jasminris
4 Tomater
1 pk Hermetiske linser
1 Sjalottløk
2/3 Hvitløk
1/3 pk Koriander
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Spisskummen (B)
1 ts Gurkemeie (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1/3 ts Salt (B)
1 pk Papadums

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).
 

Fremgangsmåte

Kok opp vann i en stor kjele. Kok ris etter anvisning på pakken.

Skjær tomatene i terninger (fjern det harde stilkfestet). Ha tomatene i vannet når det koker.

Skyll linsene under rennende vann og ha de i sammen med tomatene. La det hele småkoke i ca. 20 minutter, til mesteparten av vannet er absorbert.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en stekepanne. Ha i spisskummen og stek i 2-3 minutter under omrøring, til det begynner å lukte godt av krydderet (se tips).

Ha i sjalottløk og hvitløk, og stek videre i 2-3 minutter, til løken er lett gyllen. Tilsett deretter koriander, gurkemeie, chilipulver og salt, og stek i ca. 3 minutter til.

Stek papadums etter anvisning på pakken.

Når linsene er ferdig kokte helles løk- og krydderblandingen over i kjelen sammen med linsene. Bland alt godt sammen.

Topp/pynt med litt revet koriander og server med nykokt ris og varme papadums.

Tips
Tilpass gjerne mengden krydder etter smak. Er du glad i indisk mat kan du godt tilsette litt garam masala i tillegg.