Logg inn

Hvit fisk med rosenkål, sennepsaus og jærpoteter


2 voksne

Kundens bilder

1 pk Småpoteter
1 pk Rosenkål /blomkål**
3 Gulrøtter
1 ss Smør (B)
1 ss Hvetemel (B)
2,5 dl Melk
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 ts Grov sennep
1 pk Hvit fisk i sesong
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

*Tilgangen på rosenkål er begrenset. Rosenkål vil erstattes av blomkål ved behov.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Legg potetene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med 2-3 cm. Tilsett 1/2 ts salt per liter vann. La det koke under lokk i 16-20 minutter.

Fjern de ytterste bladene på rosenkålet og del rosenkål i to (se tips). Skrell gulrot og kutt i ca. 1 cm tykke skiver.

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør godt om med en visp og tilsett melken litt etter litt under omrøring.

La sausen småkoke under lokk på lav varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til slik at den ikke svir seg. Når sausen har kokt lenge nok tilsettes salt, pepper og sennep (se tips). Kok opp sausen rett før servering.

Kutt fisken i porsjonstørrelser og legg de i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek i 10-12 minutter, til den er ferdig (steketid varierer litt fra ovn til ovn).

Når det gjenstår ca. 4 minutter igjen på potetenes koketid legges rosenkål og gulrot i kjelen. Kok videre under lokk.

Server fisken med grønnsaker, jærpoteter og varm sennepsaus.

Tips
Tilgangen på rosenkål er begrenset (ofte pga. sesong). De gangene vi
ikke får tak i rosenkål vil middagen tilbys med blomkål. Kutt blomkål i
små buketter. Behandles ellers på samme måte som rosenkål.

Ønsker du en sterkere saus kan du øke mengden sennep og pepper.
Smak deg gjerne frem.