Logg inn

Honning- og soyaglasert kylling med pasta gremolata og ruccola


1 voksen

1 pk Kyllingfilet
1 pk Honning
2 ss Soyasaus (B)
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ss Sitronsaft
1/3 pk Pasta penne
1/3 Hvitløk
1/4 Sitron (sitronskall)
1/3 pk Bladpersille
0,5 dl Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Ruccola á 20g

Fremgangsmåte

Se tips. Forvarm stekeovn til 200 grader over- og undervarme. Kutt kyllingen i biter på ca. 3x3 cm.

Marinade: Visp sammen honning, soyasaus, stekeolje og sitronsaft. Legg kyllingen i en brødpose og hell over marinaden. Forsøk å klemme ut så mye luft som mulig før du knytter igjen posen. La kyllingen marinere i minimum 5-10 minutter, helst lenger.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Hell kyllingen og marinaden over i en passende ildfast form. Stek i stekeovnen i 8-12 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Bruk en liten kniv for å sjekke at kyllingen er ferdig. Snu gjerne om på kyllingen og øs over marinaden 1-2 ganger mens det steker.

Gremolata: Skrell og grovkutt hvitløk. Riv skallet av sitronen med den fine siden av et rivjern (kun det gule, ikke det hvite). Grovkutt persille. Ha hvitløk, sitronskall, persille og olivenolje i en blender og kjør til du når en pesto-lignende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Sil vannet av pastaen og bland inn persilleblandingen. Vend deretter inn ruccola.

Servér pasta gremolata med ruccola, toppet med marinerte kyllingbiter.

Tips
Har du tid så kan du lage marinaden og la kyllingen marinere noen timer før du begynner med matlagingen, for eksempel før du drar på jobb. Marineres kyllingen over 30 min så bør den oppbevares i kjøleskap.