Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Hjemmelaget fiskegrateng med jærpoteter


2 voksne

1 pk Jærpoteter
1 Gulrot
1/2 Blomkål
1 pk Fersk hvit fisk i sesong
40g Smør (B)
4 ss Hvetemel (B)
3 1/2 dl Melk
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Malt muskat
1 Egg (rått)
2/3 pk Griljermel
3 Egg (kokes)
50g Smør (B)
1 pk Gressløk

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.

Del potetene i to, legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett 1/2 ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 15 minutter, til potetene er møre.

Vask, skrell og riv gulrot på et rivjern. Kutt blomkål i små buketter og fisk i terninger.

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Tilsett litt og litt melk og rør innholdet klumpfritt mellom hver gang. La det koke opp under omrøring.

Ha gulrot og blomkålbuketter i den hvite sausen og la dette småkoke i 3-5 minutter. Smak til med salt og muskat.

Bland fisk og rått egg inn i sausen. Bland godt sammen og hell innholdet over i en ildfast form. Strø over griljermel og stek i ovn i ca. 20 minutter.

Kok opp en liten kjele med vann og kok eggene i 8-9 minutter. Avkjøl under kaldt vann før du skreller dem.

Smelt smør i en kjele og bland inn grovhakkede egg, finkuttet gressløk og delte jærpoteter.

Tips
Sett gjerne eggene i romtemperatur før du starter.

Steketiden vil variere etter hvilken type ildfast form du bruker. Følg med underveis.