Logg inn

Hjemmelagde pannekaker med ost, skinke og salat


1 voksen

1,5 dl Hvetemel
1/4 ts Salt (B)
2,5 dl Melk
2 Egg
Smør til steking (B)
1 pk Gjesteskinke
1 pk Revet ost
1 Tomat
1 pk Salatblanding

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Bland sammen mel og salt (se tips). Tilsett halvparten av melken og rør til en tykk klumpfri røre. Tilsett resten av melken og visp inn egg. La røren stå å svelle litt før stekingen starter. Pannekakene blir best om røren får stå i 20-30 minutter.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Stek pannekakene i en stekepanne med smeltet smør på middels varme. Stek til oppsiden begynner å stivne og undersiden er gyllen. Snu pannekaken og stek den andre siden gyllen. Se tips.

Etter hvert som pannekakene stekes ferdig kan de fylles med skinke og ost, rulles sammen og legges på et stekebrett med bakepapir. Skinken kan brukes i hele skiver eller grovhakkes. Stek pannekakene i stekeovnen i 2-4 minutter, til osten begynner å smelte.

Grovhakk tomat. Bland sammen tomat og salat.

Servér pannekakene med salaten ved siden av, eller åpne opp pannekakene og fyll med salat.

Tips
Om ønskelig så kan det tilsettes litt smeltet smør før melken.
Oppskriften vil gi mange pannekaker. Stek derfor så mange pannekaker dere ønsker, og sett resterende røre i kjøleskapet. Røren er holdbar 2-3 dager i kjøleskap. Blir røren litt grålig så er ikke dette farlig.