Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Hjemmelaget hamburger med cowboypoteter


2 voksne

2 Søtpoteter
1 ss Olivenolje
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
360g Kjøttdeig
1/2 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
45 ml Vann (B)
2 ss Stekeolje (B)
2 Hamburgerbrød
1 Tomat
1/2 Rødløk
1 Hjertesalat

Forvarm stekeovn til 230 grader varmluft.

Skrell og kutt potet i staver på ca. 1x1 cm og legg i en ildfast form. Ha
over olivenolje, salt og pepper. Bland godt sammen og bak i ovn i ca.
25 minutter, til potetstavene er gylne.

Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og kna sammen til en deig.

Form deigen til runde kaker og klem dem ut til store flate hamburgere.

Stek burgerne i en stekepanne med stekeolje på medium/høy varme.
Snu burgerne over når det pipler ut kjøttsaft på oppsiden. Gjenta på
den andre siden. Bruk en liten kniv for å sjekke om burgerne er godt
nok stekt.

Vask salat, skrell rødløk og kutt tomat og rødløk i skiver.

Del hamburgerbrød i to og varm i ovn i 2 minutter.

Sett sammen din hamburger med kjøtt, salat, tomat og rødløk. Ha på
dressing, ketchup eller lignende om ønskelig.

Server burgeren med stekte cowboypoteter ved siden av.