Logg inn

Hjemmelaget hamburger med cowboypoteter


1 voksen

Kundens bilder

1 Søtpotet
1 ss Olivenolje
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Kjøttdeig 180g fra Malmin og Orre på Klepp
1/2 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
3 ss Vann (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 Hamburgerbrød
1 Tomat
1/2 Rødløk
1 Hjertesalat

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 230 grader varmluft.

Skrell og kutt potet i staver på ca. 1x1 cm og legg i en ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper. Bland godt sammen og bak i ovn i ca. 25 minutter, til potetstavene er gylne.

Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og kna sammen til en deig.

Form deigen til runde kaker og klem dem ut til store flate hamburgere.

Stek burgerne i en stekepanne med stekeolje på medium/høy varme. Snu burgerne over når det pipler ut kjøttsaft på oppsiden. Gjenta på den andre siden. Bruk en liten kniv for å sjekke om burgerne er godt nok stekt.

Vask salat, skrell rødløk og kutt tomat og rødløk i skiver. Del hamburgerbrød i to og varm i ovn i ca. 2 minutter.

Sett sammen din hamburger med kjøtt, salat, tomat og rødløk. Ha på dressing, ketchup eller lignende om ønskelig.

Server burgeren med stekte cowboypoteter ved siden av.

Tips:

Bruk gjerne flaksalt og kvernet pepper på potetstavene.
Tilsett gjerne litt chili, chilipulver eller kajennepepper om du ønsker mer styrke i burgerne.