Logg inn

Hjemmelagde fiskepinner med jærpoteter og rømmedressing


1 voksen

1 pk Småpoteter
1 pk Hvit fisk i sesong
2 ss Hvetemel (B)
1 Egg
1 pk Griljermel
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Brokkolitopper
1 beger Rømmekolle
1/5 pk Dill
1 ts Sitronsaft
1/2 ts Sitronskall
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare

Fremgangsmåte

Vask potetene og legg dem i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4 cm og la de koke til de er møre, ca. 16 minutter. Tilsett ca. en teskje salt per liter vann.

Kutt fisken til fiskepinner (staver) i ønsket størrelse.

Ha hvetemel, pisket egg og griljermel på hver sin tallerken (se tips). Dypp fiskepinnene først i hvetemel, så egg og til slutt i griljermel.

Stek fisken i i en stekepanne med stekeolje på middels varme til fiskepinnene er gylne, fine og sprø.

Del brokkoli opp i små buketter og ha oppi kjelen når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden til potetene.

Rør sammen rømme, finhakket dill, og smak til med sitronsaft, sitronskall salt og pepper.

Server nystekte fiskepinner med kokte poteter og brokkoli, med rømmedressing ved siden av.

Tips
Ønsker du å gjøre litt mer ut av potetene?
Når potetene er ferdig kokt kan du dele dem i to og blande inn
smør, finhakket dill og flaksalt.
Ønsker du litt mer smak i fiskepinnene kan du blande inn litt revet
sitronskall, salt og pepper i hvetemelet.