Logg inn

Hjemmelagde fiskepinner med estragonstappe


2 voksne

1 pk Mandelpoteter
1/3 pk Estragon
2/3 Brokkoli
1 pk Fersk hvit fisk i sesong
2 Egg
4 ss Vann (B)
3 ss Hvetemel (B)
1 pk Griljermel
2 ss Smør (B)
Ca. 1 dl Melk (B)
1 ss Smør (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Skrell mandelpotetene, legg de i en kjele og dekk med vann. Kok i ca. 20 minutter.

Kok opp en kjele med ca. 1 liter vann og 1/2 ts salt (til brokkoli).

Finkutt estragon (unngå stilkene) og kutt brokkoli i buketter. Kutt fisken i store strimler/ pinner.

Ha brokkolibukettene oppi kjelen med vann og la de koke i 4-5 minutter.

Rør sammen egg og vann i en dyp tallerken. Ha hvetemel og griljermel på hver sin tallerken.

Når potetene er ferdig kokte så siles vannet av. Mos de deretter til en stappe sammen med smør og melk (se tips). Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens. Unngå at det blir for mye væske. Bland inn finhakket estragon.

Dypp fiskepinnene (alle sidene) først i hvetemel, så i eggeblandingen og til slutt griljermel.

Smelt smør i en stekepanne og stek fiskepinnene på middels-høy varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

Klem litt sitronsaft over fiskepinnene like før servering.

Tips
Ekstra god potetstappe?

Smelt smør i en kjele (litt mer enn det som står oppført). Tilsett flaksalt
(ca. 1/3 - 1/2 ts per pers) og melk. La dette bli varmt men unngå at det
koker. Mos potetene mens du heller i litt og litt melkeblanding.
Stopp når du når ønsket konsistens.