Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Hjemmelagde fiskekaker med ris og mangosalsa


2 voksne

1 pk Ris
1 pk Fersk hvit fisk i sesong
1/2 Chili
1 bit Ingefær
1 Hvitløk
2/3 ts Salt (B)
1 Egg
1 1/2 dl Melk
1 ss Stekeolje (B)
1 Mango
1/2 pk Koriander
1 Lime
Salt (B)
Pepper (B)
Olivenolje (B)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Kutt fisk i grove biter og finsnitt chili, ingefær og hvitløk. Tilsett dette og salt i en foodprosessor og kjør til det blir en seig masse (bruk en stavmikser om du ikke har foodprosessor).

Tilsett egg og kjør videre til egget er helt blandet inn. Tilsett melk, litt og litt av gangen.

Form deigen til fiskekaker og stek i en stekepanne med stekeolje på middels varme til de er gylne og spenstige.

Skrell mango (bruk gjerne en skreller) og skjær kjøttet av steinen. Kutt i terninger på ca. 1x1 cm og legg i en bolle. Grovhakk koriander og ha i bollen.

Klem over saften av lime og smak til med salt, pepper og olivenolje.

Server varme fiskekaker med nystekt ris og frisk mangosalsa.

Tips
Spar gjerne litt chili til mangosalsaen.

Lag gjerne fiskekakene små slik at det går raskere å steke dem.