Logg inn

Hamburger med ovnsbakte poteter og tomat


2 voksne

1 pk Jærpoteter
2 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Kjøttdeig
1/2 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
50 ml Vann (B)
1 ss Stekeolje (B)
Ost (B)
2 Hamburgerbrød
1 Tomat
1 pk Salatblanding
Dressing/Ketchup (B)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 230 grader varmluft.

Vask potetene og legg i en ildfast form (kutt potetene i båter om ønskelig). Ha over stekeolje, salt og pepper. Bland godt sammen og bak i ovn i ca. 25 minutter, til potetbåtene er gylne og brune. Har du tid kan du vende om på potetene 1-2 ganger under steking.

Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og kna godt sammen til en deig.

Form deigen til runde kaker og klem de ut til store flate hamburgere.

Stek hamburgerne i en stekepanne med stekeolje på medium/høy varme. Snu burgerne når det pipler ut kjøttsaft på oppsiden. Bruk gjerne en liten kniv for å sjekke om burgerne er godt nok stekt.

Legg 1-3 skiver ost på hver hamburger når de nærmer seg ferdig stekt.

Varm burgerbrødene i ovnen i 1-2 minutter (eventuelt i en brødrister).

Vask og kutt tomat i skiver.

Server burgerne i varme brød med tomat og salat. Topp gjerne med dressing (se tips) og/ eller ketchup.

Tips
Bruk helst flaksalt og grovkvernet pepper på potetene.
Ønsker du en enkel hamburgerdressing til kan du blande sammen
følgende: 6 ss majonas, 4 ss ketchup og 2 ss sennep (helst dijon).