Logg inn

Gul peanøttkylling med blomkål og spinat


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 75g
Vann (B)
Salt (B)
2 stk Tomater
2 stk Kyllingfilet
1 beger Yoghurtmarinade til Gul kylling
0.25 ts Salt (B)
1 pk Blomkål
1 pakke Spinat 100g
1 liten pakke Mynte
0,5-1 stk Rød chili

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Legg risen i en kjele og fyll opp rikelig med vann.

Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 30 minutter.

Vask og grovhakk tomatene. Legg de i en ildfast form. Vend kyllingbrystene inn i yoghurtmarinaden og legg de på toppen av tomatene. Pass på å få med alle nøttene. Dryss det hele med salt og sett formen inn i ovnen og stek i ca. 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Kutt blomkålen i 1 cm tykke skiver. Når det gjenstår ca. 4 minutter av risens koketid legges blomkålen i kjelen. Legg spinaten på toppen og sett på lokket. Når koketiden er over siles vannet av og ris, spinat og blomkål blandes godt sammen i kjelen.

Grovkutt mynte og finsnitt chili.

Når kyllingen er ferdig stekt skjæres den i skiver og legges opp på fat sammen med tomat, ris og grønnsaker.

Dryss mynte og chili over kyllingen og server.

Tips

Har du peanøtter tilgjengelig kan disse
grovhakkes og toppes over retten før
servering.
Ønsker du mer smak i kyllingen kan du
tilsette litt paprikapulver i marinaden.