Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gul peanøttkylling med blomkål og spinat


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 75g
Vann (B)
Salt (B)
2 stk Tomater
2 stk Kyllingfilet
1 beger Yoghurtmarinade til Gul kylling
0.25 ts Salt (B)
1 stk Blomkål
1 pakke Spinat 100g
1 liten pakke Mynte
0,5-1 stk Rød chili

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Legg risen i en kjele og fyll opp rikelig med vann.

Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 30 minutter.

Vask og grovhakk tomatene. Legg de i en ildfast form. Vend kyllingbrystene inn i yoghurtmarinaden og legg de på toppen av tomatene. Pass på å få med alle nøttene. Dryss det hele med salt og sett formen inn i ovnen og stek i ca. 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Kutt blomkålen i 1 cm tykke skiver. Når det gjenstår ca. 4 minutter av risens koketid legges blomkålen i kjelen. Legg spinaten på toppen og sett på lokket. Når koketiden er over siles vannet av og ris, spinat og blomkål blandes godt sammen i kjelen.

Grovkutt mynte og finsnitt chili.

Når kyllingen er ferdig stekt skjæres den i skiver og legges opp på fat sammen med tomat, ris og grønnsaker.

Dryss mynte og chili over kyllingen og server.