Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gul kylling med blomkål og kikerter


1 voksne

1/2 stk Blomkål
1 stk Tomat
1 pakke Kikerter
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
Bakepapir (B)
1 stk Kyllingfilet
1 beger Yoghurtmarinade til Gul kylling
1 stk Agurk
1 liten pakke Mynte
1/3 stk Rød chili
1/2 stk Lime

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Del blomkål opp å små buketter. Grovkutt tomat.

Ha blomkål, tomat og kikerter oppi en bolle. Tilsett olje og salt. Bland forsiktig sammen. Legg det hele utover et stekebrett kledd med bakepapir eller i en ildfast form.

Vend kyllingfileten i marinaden og legg den sammen med grønnsakene. Stek det hele i forvarmet ovn i ca. 25 minutter.

Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel til å høvle tynne skiver av
agurk helt inn til kjernen. Kutt kjernen i tynne skiver.

Finsnitt mynte og chili.

Når kyllingen er ferdig stekt skjæres den i fingertykke skiver og legges på et serveringsfat sammen med grønnsaker og agurk.

Dryss over finhakket mynte og chili.

Klem over saften fra lime og servér.