Logg inn

Gryterett med ananas og krydder-ris


1 voksen

1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1 pk Ris
1 pakke Tapaskjøttdeig fra Malmin & Orre på Klepp
1 ts Hvetemel/Potetmel (B)
1/2 ts Oregano (B)
1 pk Hermetisk tomat
1/2 boks lake fra ananasboksen
1 Gulrot
1 Paprika
1 boks Ananas
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Varm opp stekeolje i en kjele. Ha i chilipulver, paprikapulver og spisskummen. Stek i 1-2 minutter. Ha i ris og stek videre i ca. 1 minutt. Ha deretter i vann og følg anvisningen på pakken. Risen kan også lages uten krydder om det er ønskelig.
 
Ha kjøttet i en kjele på høy varme og stek i 2-4 minutter.
 
Tilsett mel og oregano, og rør godt sammen. Tilsett hermetisk tomat og laken fra ananasboksen. Bland godt sammen.
 
Sett på lokk og la det koke på medium varme i ca. 5 minutter.
 
Kutt gulrøtter og paprika i små terninger på ca. 1x1 cm. Tilsett grønnsakene i kjelen og kok videre i 20 minutter. Rør av og til.
 
Kutt ananas i biter og tilsett i gryten før servering. Smak til med salt og pepper.
 
Servér gryteretten rykende varm med nykokt krydder-ris.

Tips
Smak gjerne til gryteretten med krydder du liker, feks. kajennepepper (sterkt), karri, hvitløkspulver, spisskummen eller lignende.