Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grove pitabrød fylt med stekt gris, blomkål og potet


2 voksne

2/3 Blomkål
1 pk Matpoteter
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
1 Paprika
1/2 Rødløk
Hvetemel (B)
1 pk Fullkornsdeig
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Svinefilet
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 beger Limekesam

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Vask og del blomkål i buketter. Vask og kutt potetene i staver på ca. 1x5 cm.

Legg blomkål og potet på et stekebrett kledd med bakepapir. Vend de godt inn med stekeolje og krydre med ønsket mengde salt. Stek i ca. 25 minutter, til potetene er møre og gylne.

Vask og kutt paprika i grove biter. Skrell og grovkutt løk.

Dryss et tynt lag med hvetemel på benken og del deigen opp i porsjonsstykker. Kjevle deigstykkene ut til ca. 1/2 cm tykke, runde pitabrød.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Når det gjenstår 8-10 minutter på potetenes steketid settes pitabrødene inn i ovnen.

Stek paprika og løk i en glovarm stekepanne med stekeolje i 5 minutter.

Legg grønnsakene over på en tallerken og tørk ut av pannen. Kutt svinefileten i strimler på ca. 1x4 cm og stek kjøttet i en glovarm stekepanne med stekeolje i 3-4 minutter.

Tilsett grønnsakene i pannen med kjøttet og krydre med salt og pepper.

Fyll pitabrødene med blomkål, potet, paprika, løk og stekt kjøtt.

Topp med limekesam og servér.