Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grov calzone med fetaost og agurksalat


2 voksne

1 stk Løk
1 stk Hvitløk
0,5-1 stk Blomkål
1 pakke Kjøttdeig 360g
1.5 ss Stekeolje (B)
1 liten boks Pizzasaus
Salt (B)
Pepper (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Fullkornsdeig 400g
1 pakke Fetaost
Bakepapir (B)
1 stk Isbergsalat
1 stk Agurk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Riv blomkålen på den grove siden av et rivjern.

Brun kjøttet sammen med grønnsakene i en kjele med stekeolje på sterk varme i 5 minutter.

Tilsett sausen og kok uten lokk i 5 minutter.

Smuldre fetaosten opp i små biter.

Dryss mel utover benken og del deigen opp i porsjonsstykker. Kjevle de ut til ca. ½ cm tykke sirkler. Bruk mer mel etter behov.

Fyll med kjøttsaus og en liten skje fetaost. Brett sammen deigen og fest den på toppen som en liten pose, eller brett sammen deigen som en pakke og legg den med skjøten ned. Pass på at skjøten ikke blir for tykk, slik at den blir skikkelig gjennomstekt.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 20 minutter til deigen er sprø.

Vask, tørk og bryt salaten opp i biter. Vask og kutt agurken i tynne skiver.

Bland agurk og salat sammen med resten av fetaosten og servér sammen med nystekt calzone.