Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grillet kylling med gresk salat og persilledressing


2 voksne

2 pakker Kyllingfilet
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 Baguetter
1 Hjertesalat
1/2 Agurk
2 Tomater
1/2 Rødløk
1/2 Grønn chili
1/2 Sitron
1/4 ts Salt (B)
1/2 pk Bladpersille
3 ss Olivenolje (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Kutt kyllingen i fingertykke strimler. Stek strimlene i en stekepanne på
middels-høy varme med stekeolje i ca. 10 minutter. Krydre kyllingen
med salt og pepper. Bruk en liten kniv for å sjekke at kyllingen er
ferdig stekt.

Kutt baguettene i ca. 1 cm tykke skiver og legg de på et stekebrett.
Stek skivene i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprø og gylne.

Vask salaten og riv den i biter med hendene. Del agurk i skiver og
tomat i båter. Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Finsnitt chili og
persille.

Ha chili og persille i en liten bolle og tilsett saften fra sitron og salt.

Bland sammen salat, agurk, tomat og rødløk og anrett på et stort
serveringsfat.

Bland kyllingen inn i salaten og topp med persilledressingen.

Serveres med ristede baguetteskiver ved siden av.

Tips:
Dersom chili blir for sterkt for noen kan den serveres ved siden av.