Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grillet gris med hjertesalat, persillevinaigrette og bakte poteter


2 voksne

1 pakke Småpoteter
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke Svin ytrefilet
1ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 Klementin
1 Hjertesalat
1 pakke Bladpersille
3 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)

Sett ovnen på 230 grader varmluft.

Legg potetene i en ildfast form og vend de inn i salt, pepper og stekeolje. Stek potetene i forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter, til potetene er møre.

Kutt kjøttet i fingertykke skiver. Bland inn stekeolje og krydre med salt og pepper.

Stek kjøttet i en grill- eller stekepanne på middels-høy varme i ca. 4-6 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple ut er kjøttet gjennomstekt.

Del klementin i to og stek den i 3-4 minutter med snittsiden ned.

Del salat i to på langs. Vask og tørk salaten godt. Stek den i en panne på høy varme i 1 minutt på hver side.

Finkutt persille og bland sammen med olivenolje og salt.
Tilsett saften av grillet klementin og server vinaigretten sammen med kjøtt, salat og ovnsbakt potet.