Logg inn

Grillet gris med hjertesalat, persillevinaigrette og bakte poteter


2 voksne

1 pk Småpoteter
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Svin ytrefilet
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 Klementin
1 Hjertesalat
1 pk Bladpersille
3 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 230 grader varmluft.

Legg potetene i en ildfast form og vend de inn i stekeolje, salt og
pepper. Stek potetene i forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter, til
potetene er møre.

Kutt kjøttet i fingertykke skiver.

Stek kjøttet i en grill- eller stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i ca. 4-6 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Når kjøttsaften begynner å piple ut er kjøttet gjennomstekt.

Del klementin i to og stek i 3-4 minutter med snittsiden ned.

Del salat i to på langs. Vask og tørk salaten godt. Stek den i en panne på høy varme i 1 minutt på hver side.

Finkutt persille og bland sammen med olivenolje og salt.

Tilsett saften av grillet klementin og server vinaigretten sammen med kjøtt, salat og ovnsbakt potet.