Logg inn

Grillet gris med hjertesalat, persillevinaigrette og bakte poteter


2 voksne

1 pk Poteter
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Svin ytrefilet
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 Klementin
1 Hjertesalat
1 pk Bladpersille
3 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Vask og del potetene i båter og legg i en ildfast form (kan skrelles om ønskelig). Vend de inn i stekeolje, salt og pepper. Stek potetene i forvarmet ovn i ca. 25 minutter, til potetene er møre.

Kutt kjøttet i fingertykke skiver.

Stek kjøttet i en grill- eller stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i ca. 4-6 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Når kjøttsaften begynner å piple ut er kjøttet gjennomstekt.

Del klementin i to og stek i 3-4 minutter med snittsiden ned.

Del salat i to på langs. Vask og tørk salaten godt. Stek den i en panne på høy varme i 1 minutt på hver side.

Finkutt persille og bland sammen med olivenolje og salt.

Tilsett saften av grillet klementin og server vinaigretten sammen med kjøtt, salat og ovnsbakt potet.

Tips
For ekstra smak i potetene kan du strø over andre krydder også, feks. paprikapulver eller provencalsk krydder.
Bruk gjerne flaksalt og grovkvernet pepper.
Vend om på potetene 1-2 ganger mens de stekes.