Logg inn

Grillede nakkekoteletter med båtpoteter og ananassalsa


2 voksne

1 pk Poteter
2 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Flaksalt (B)
1/2 ts Kvernet pepper (B)
1 pk Nakkekoteletter
1 ss Smør (B)
1 Hjertesalat
2 ss Olivenolje (B)
2/3 ts Salt (B)
1 Ananas
Olivenolje (B)
Salt (B)
1/2 Chili
2/3 pk Koriander
2/3 Lime (limesaft)
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kutt potetene i båter. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Gni de godt inn med stekeolje, salt og pepper. Tilsett andre krydder etter ønske. Stek i ca. 25 minutter til de er møre og gode.

Skjær nakkekotelettene i skiver. Brun smør i en stekepanne og stek kotelettene på høy varme i ca. 2 minutter på hver side (se tips). Ta deretter pannen bort fra varmen, legg på lokk, og la kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Del hjertesalat i to på langs, vask og tørk forsiktig. Ha olivenolje og salt over og stek eller grill til du har en gyllen snittflate.

Skjær topp og bunn av ananasen. Skjær av skallet om ønskelig og del ananasen i ca. 1 cm tykke skiver. Gni inn ananasskivene med litt olivenolje og bittelitt salt (veldig lite salt per skive). Stek eller grill på høy varme i 2-3 minutter på hver side.

Finhakk chili og koriander. Bland sammen og tilsett limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Kutt ca. halvparten av ananasskivene i store terninger og bland disse inn i marinaden. Resten av ananasskivene serveres som tilbehør.

Tips
For å få kjøttet saftig er det best å steke kotelettene med fettet på.
Grille kotelettene? Tørk kotelettene med litt kjøkkenpapir. Pensle
begge sider med stekeolje og krydre med salt og pepper. Stek på
direkte varme i 2-3 minutter på begge sider. La kjøttet hvile på
indirekte varme i ca. 5 minutter.