Logg inn

Gresskarsuppe med kylling, ristede gresskarkjerner og chili


2 voksne

1 stk Flaskegresskar
1 stk Løk
1 ss Ingefær
1 stk Rød chili
1 stk Hvitløk
Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Gresskarkjerner 40g
1 ss Stekeolje (B)
2 stk Håndværkere (Oppbevares i kjøleskap)
1/3 boks Kokosmelk
1 pakke Salatkylling 200g
Salt (B)
1/2-1 stk Lime

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell, rens og grovkutt gresskar, løk, ingefær, chili og hvitløk.

Legg alt over i en kjele. Tilsett vann slik at det dekker og buljongterning. Kok i 10-15 minutter under lokk til gresskarbitene er møre.

Stek gresskarkjernene i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 4-6 minutter. Rør av og til slik at de blir jevnt stekt.

Stek håndværkere etter anvisning på pakken.

Når koketiden er over kjøres suppen glatt sammen med kokosmelk, i en blender eller med en stavmikser.

Rør inn salatkyllingen i suppen og smak til med salt og limesaft. Tilsett eventuelt litt mer finkuttet ingefær etter ønske.

Dryss gresskarkjernene på toppen av suppen og servér med nysteke håndværkere.

Tips
Om du ønsker en litt mer spicy suppe kan
du tilsette litt chilipulver og spisskummen.
Søk etter Nettmat.no på Youtube dersom du
ønsker tips til hvordan vi skreller gresskar.