Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskarsuppe med kylling, ristede gresskarkjerner og chili


2 voksne

1 stk Flaskegresskar
1 stk Løk
1 ss Ingefær
1 stk Rød chili
1 stk Hvitløk
Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Gresskarkjerner 40g
1 ss Stekeolje (B)
2 stk Ciabatta (Oppbevares i kjøleskap)
1/3 boks Kokosmelk
1 pakke Salatkylling 200g
Salt (B)
1/2-1 stk Lime

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell, rens og grovkutt gresskar, løk, ingefær, chili og hvitløk.

Legg alt over i en kjele. Tilsett vann slik at det dekker og buljongterning. Kok i 10-15 minutter under lokk til gresskarbitene er møre.

Stek gresskarkjernene i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 4-6 minutter. Rør av og til slik at de blir jevnt stekt.

Stek ciabattabrødet i stekeovnen i 4-6 minutter.

Når koketiden er over kjøres suppen glatt sammen med kokosmelk, i en blender eller med stavmixer.

Rør inn salatkyllingen i suppen og smak til med salt og limesaft. Tilsett eventuelt litt mer finkuttet ingefær etter ønske.

Dryss gresskarkjernene på toppen av suppen og servér med nystekt ciabatta.