Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskarcurry med fullkornsris*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Flaskegresskar
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
2 ss Ingefær
1 stk Sitrongress
1 pakke Minimais
1 pakke Kikerter
2 ss Stekeolje (B)
2 ss Rød currypaste
1 pakke Cashewnøtter
2 dl Vann (B)
1  Buljongterning (B)
1 boks Kokosmelk
1/2 stk Lime
Salt (B)
1 pakke Koriander

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på posen.

Skrell gresskaret, del det i to og fjern steinene. Skjær innmaten i
terninger på cirka 2x2 cm.

Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Bank den tykke delen av
sitrongresset forsiktig med baksiden av en kjøkkenkniv slik at det
sprekker litt opp. Del minimais i to på langs. Sil laken av kikertene og skyll de raskt i kaldt vann.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk, ingefær og sitrongress, og la det surre i 2-3 minutter.

Tilsett gresskar og currypaste, og stek i 3-4 minutter under omrøring.

Ha i kikerter, nøtter, vann, buljongterning og kokosmelk. La det koke opp og småkok videre til gresskarterningene er møre.

Ha i minimais de siste minuttene. Press i saften av lime og smak til med salt.

Servér gryten rykende varm med nykokt ris og et dryss koriander på
toppen.