Logg inn

Greske kjøttboller med hummus og salat


2 voksne

1/2 Løk
1/2 Hvitløk
1/2 pk Bladpersille
1 Egg
1 pk Kjøttdeig
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Kikerter
1 dl Kaldt vann (B)
1/4 saft fra sitron
1/3 ts Spisskummen (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Paprikapulver (B)
2 Ciabatta
1 Rødløk
2 Tomater
1 bit Agurk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell og finkutt løk og hvitløk. Grovkutt persille. Bland godt sammen løk, hvitløk, egg, persille, kjøttdeig, salt og pepper. Spar gjerne litt persille til å pynte hummusen med.

Bruk en skje og form små kjøttboller av farsen. Stek kjøttbollene i en stekepanne på middels/høy varme med stekeolje til de er gyllenbrune. Bruk gjerne en liten kniv til å sjekke om de er ferdig stekt.

Sil laken av kikertene og skyll de under kaldt vann. Ha kikertene i en blender/stavmikser sammen med vann, sitronsaft og spisskummen. Kjør til du har en glatt masse. Legg massen over i en bolle og topp med olivenolje og paprikapulver.

Stek ciabatta i stekeovnen i 6-8 minutter.

Vask grønnsakene og salaten. Kutt rødløk i tynne skiver og tomat i små båter. Del agurk i to på langs og skrap ut frøene med en teskje. Kutt deretter agurk i skiver på ca. 1/2 cm. Bland sammen grønnsakene og salaten.

Server greske kjøttboller med nystekte ciabatta, hummus og frisk salat.

Tips
Ønsker du en mer autentisk hummus kan du smake til med tahini eller sesamolje.
For en bittelitt mer spicy hummus kan du toppe med kvernede chiliflak
.