Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grønnsakssuppe med bacon og hvite bønner


2 voksne og 2 barn

1 stk Løk
1 stk Hvitløk
3 stk Gulrøtter
3 stk Tomat
2 pakker bacon i skiver
2 ss Stekeolje (B)
8 dl Vann (B)
2/3 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Salt (B)
2 pakker Hermetiske hvite bønner
Pepper (B)
Salt (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell og kutt løk og hvitløk i tynne skiver.

Skrell og kutt gulrot i terninger på ca. 1x1 cm.

Vask og kutt tomat i terninger på ca. 2x2 cm.

Kutt bacon i små biter.

Stek bacon, løk og hvitløk i en kjele på høy varme med stekeolje i ca. 3 minutter.

Tilsett vann, tomat, gulrot, paprikapulver og salt. Kok under lokk i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Bruk gjerne røkt paprikapulver om du har.

Sil laken av de hvite bønnene og skyll de raskt. Tilsett bønner i
suppen.

Smak til med pepper og salt etter ønske.