1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 stk Gulrot
1 stk Tomat
1 pakke bacon i skiver
1 ss Stekeolje (B)
3 dl Vann (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)
1/4 ts Salt (B)
1 pakke Hermetiske hvite bønner
Pepper (B)
Salt (B)
(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)
Skrell og kutt løk og hvitløk i tynne skiver.
Skrell og kutt gulrot i terninger på ca. 1x1 cm.
Vask og kutt tomat i terninger på ca. 2x2 cm.
Kutt bacon i små biter.
Stek bacon, løk og hvitløk i en kjele på høy varme med stekeolje i ca. 3 minutter.
Tilsett vann, tomat, gulrot, paprikapulver og salt. Kok under lokk i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Bruk gjerne røkt paprikapulver om du har.
Sil laken av de hvite bønnene og skyll de raskt. Tilsett bønner i
suppen.
Smak til med pepper og salt etter ønske.