Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grønnsakssuppe med bacon og cashewnøtter


2 voksne

1 stk Rødløk
1 stk Squash
2 stk Tomater
1 stk Gulrot
6 dl Vann (B)
1 pakke Bacon i terninger
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
0.33 ts Røkt paprikapulver (B)
1 pakke Hermetiske hvite bønner
1 liten pakke Kruspersille
1 pakke Cashewnøtter 30g
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell og kutt rødløk og gulrot i tynne skiver. Vask og kutt squash og tomat i ca. 1x1 cm store terninger.

Ha grønnsakene i en gryte og tilsett vann, grønnsaksbuljong og
paprikapulver. Kok opp under lokk og la det koke i ca. 10 minutter.

Stek baconterningene på medium-høy varme med litt stekeolje (bruk
gjerne lokk på stekepannen slik at de ikke ”popper”ut av pannen).

Sil laken av bønnene, skyll de raskt og ha de i suppen. Kok videre i 3-4
minutter.

Kjør sammen persille, cashewnøtter og 1 dl suppekraft i en blender
eller med en stavmixer. Tilsett det hele i suppen og bland godt.

Smak til med salt og pepper og servér med sprøstekte baconterninger
ved siden av.