Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grønnsakspai med bacon og salat


2 voksne

4 stk Egg
1 dl Melk (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
1 stk Gulrot
0.5 stk Squash
1 stk Hvitløk
1.5 ss Stekeolje (B)
1 pakke Bacon i terninger
1 stk Paideig
1 pakke Revet ost
1 stk Isbergsalat

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Knekk eggene i en bolle og tilsett melk. Pisk det hele godt sammen og
krydre med salt og pepper.

Skrell gulrot og vask squash. Skrell hvitløken. Riv squash, gulrot og hvitløk på den grove siden av et rivjern.

Stek grønnsakene i en stor stekepanne eller kjele med stekeolje i ca. 4 minutter.

Tilestt bacon og stek videre i ca. 1 minutt. Bland godt sammen.

Legg paideigen i en pai- eller ildfastform. Fordel grønnsaks- og baconblandingen utover og hell eggeblandingen over.

Topp med ost og sett det hele inn i ovnen. Stek i ca. 25 minutter. Rist litt på formen for å se om paien er ferdig. Den skal være fast og fin, ikke skvulpe.

Vask og riv salaten i biter.

Servér paien med frisk salat på siden.