1 Sjalottløk
2/3 Hvitløk
1 1/2 Paprika
1 pk Grønne bønner
1 ss Stekeolje (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 ts Gurkemeie (B)
1 ts Chilipulver (B)
1 pk Arborioris
6 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning
1 boks Brune bønner
1 pk Cherrytomater
Salt (B)
Pepper (B)
1 pk Bladpersille
1 Sitron
Skrell og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk paprika og del de grønne bønnene i to.
Stek grønnsakene i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i 3-4 minutter.
Tilsett paprikapulver, gurkemeie og chilipulver. Bland godt sammen og la det steke i 2-3 minutter til.
Rør inn arboriorisen og la det steke i 1-2 minutter til. Hell deretter i vann med buljong. Rør forsiktig om og la det småkoke i ca. 15 minutter.
Hell laken av bønnene og skyll dem raskt i kaldt vann. Del tomater i to. Rør tomat og bønner inn i grønnsaksblandingen og la det småkoke videre til all væsken er absorbert (ca. 4-5 minutter).
Smak til med salt og pepper, uten å røre for mye i blandingen. Grovhakk persille og kutt sitron i skiver.
Dryss persille over paellaen og server den rykende varm, med sitronskiver ved siden av.
Tips
Rester? Legg dette i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskap.
Tilsett gjerne litt røkt paprikapulver og 2-3 laurbærblad om du har.