Logg inn

Grønn curry med aromasopp og rosiner


2 voksne

1 pk Quinoa
1 Sjalottløk
2/3 Hvitløk
1-2 ts Ingefær
1 pk Aromasopp
1 pk Brokkolitopper
1/3 pk Koriander
1 ss Stekeolje (B)
2 ss Grønn currypaste
1 ss Soyasaus (B)
Ca. 2 dl Kokosmelk
2 ss Tomatpuré
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Rosiner

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Kutt sopp i skiver og brokkoli i buketter. Grovhakk koriander.

Varm opp stekeolje i en stekepanne til medium-høy varme. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og sopp, og la det steke i 3-4 minutter. Rør godt slik at det ikke brenner seg.

Rør inn currypaste og la det steke ca. 1 minutt til.

Ha deretter i brokkoli, soyasaus, kokosmelk og tomatpuré, og la det koke opp. La det småkoke i 4-5 minutter eller frem til quinoan er klar. Tilsett gjerne litt vann om det blir for tykt.

Smak til med salt og pepper. Se tips.

Rør inn rosiner og koriander like før servering.

Tips
Topp curryen med ristede pinjekjerner om ønskelig.
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på medium-høy varme. Stek i ca. 1 minutt. Vend om på kjernene kontinuerlig under steking.