Logg inn

Fylte squash med smak av Marokko


1 voksen

1 pk Quinoa
1 Squash
1 ss Olivenolje (B)
1 pk Mandler
1 Løk
2/3 Hvitløk
1/2 Paprika
1 pk Rosiner
1/2 ts Spisskummen (B)
1 ss Sitron (sitronsaft)
Salt & Pepper (B)
1 pk Poteter
2 ss Stekeolje (B)
Salt & Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Kanel (B)
1/3 ts Spisskummen (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)
1 boks Hermetisk tomat

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær squash i to på langs. Bruk en spiseskje og skrap ut innmaten (la det være igjen 1/2-1 cm i skallet). Grovhakk innmaten som er skrapt ut. Legg squash-halvdelene på stekebrettet og pensle de med litt olje.

Grovhakk mandler og rist de i ca. 2 minutter i en tørr stekepanne på middels varme.

Finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i små terninger.

Når quinoaen er ferdigkokt har du den over i en bolle. Ha også i squash-innmaten, mandler, halvparten av løk og hvitløk (spar resten av løk til tomatsausen), paprika, rosiner og spisskummen. Press i sitronsaft og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Ha blandingen over i squash-halvdelene og sett stekebrettet i ovnen. Bak i ca. 15 minutter.

Skjær potet i tynne båter. Varm opp olje til middels-høy varme i en stekepanne og stek potetene gylne på alle sider. Smak til med salt og pepper.

Tomatsaus: Varm opp stekeolje til medium varme i en liten gryte. Ha i resten av løk og hvitløk, kanel, spisskummen og paprikapulver, og la det surre ca. 2 minutter. Ha deretter i hermetisk tomat og la det småkoke til squash og poteter er ferdige. Smak gjerne til tomatsausen med litt sukker.

Servér fylte squash med pannestekte poteter, toppet med varm tomatsaus.