Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fullkornsspagetti med pølser og pesto


2 voksne

Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Sukkererter
0,5-1 stk Blomkål
1 pk kjøttpølser
1 pakke Fullkornsspagetti
1 glass Grønn pesto

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok opp en stor kjele med vann og salt til fullkornsspagettien. Se anvisning på pakken.

Skyll sukkerertene. Kutt blomkålstilken i terninger på ca. 1x1 cm og grovhakk blomkåltoppene.

Vi har delt pølsene i skiver på ca. 1 cm tykkelse og stukket 4 spagettier gjennom hver pølsebit. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva slags morsomme pastakreasjoner man kan lage. I det siste har vi sett eksempler som edderkopper, pinnsvin og små pølsemonstre bli laget av både store og små hender. Har man ikke tiden med seg akkurat i dag er det ingenting i veien for å hive pølser og ønsket mengde fullkornsspagetti rett i kokevannet.

Koketiden er som anvist på pakken og gjelder både for pølser og fullkornsspagetti.

Når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden tilsettes blomkål og sukkererter. Kok videre til koketiden er over.

Sil av vannet (ta vare på litt av vannet i et desilitermål eller lignende) og ha fullkornsspagetti, pølser og grønnsaker tilbake i kjelen.

Tilsett pestoen og rør godt. Juster konsistensen med litt av kokevannet slik at det ikke blir tørt.