Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fullkornspizza med tomat og basilikum*


2 voksne

1 stk Squash
1 ss Stekeolje (B)
1/2 stk Hvitløk
1 stk Sitron
1 pakke Hermetiske hvite bønner
1/2 ts Salt (B)
1 pakke Basilikum
3 ss Olivenolje (B)
2 ss Vann (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Fullkornsdeig 400g
Bakepapir (B)
1 pakke Cherrytomater
2 ss Olivenolje (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader.

Skjær squash i ½ cm tykke skiver. Stek skivene i en varm
stekepanne med stekeolje i 1 minutt på hver side.

Skrell og del hvitløk i fire. Vask og del sitronen i to.

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Ha de over i en
foodprosessor og tilsett hvitløk, saften av en halv sitron, salt, halve
posen med basilikum, olivenolje og vann. Kjør til du har en helt jevn puré.

Dryss litt mel utover benken og kjevle pizzadeigen til den er
1/2-1 cm tykk.

Legg den over på et stekebrett kledd med bakepapir. Dersom den
trekker seg litt sammen så er det bare å gi den et par rull med
kjevlet.

Smør et jevnt lag bønne-puré utover bunnen.

Del tomatene i 2-4 biter. Fordel tomat og squash utover pizzaen.

Hell over olivenolje og saften av en halv sitron. Stek pizzaen i ca.
10-15 minutter.

Finhakk resten av basilikumen og dryss over rett før servering.