Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fullkornspizza med spekeskinke og sprø kålsalat


1 voksne

Hvetemel (B)
1 pakke Fullkornsdeig
Bakepapir (B)
2/3 boks Pizzasaus
2 stk Tomater
1/2 stk Fersk mozzarella
1/2 pakke Spekeskinke
1 bit Kål
Brødpose (B)
1/4 ts Salt (B)
1 ts Sukker (B)
1 ss Husholdningseddik 7% (B)
1/2 ss Stekeolje (B)
1/2 pakke Parmesan

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Dryss et lag med siktet hvetemel utover benken og kjevle ut
pizzadeigen til ca. ½ cm tykkelse.

Legg den over på et stekebrett kledd med bakepapir. Hvis bunnen
trekker seg sammen på stekebrettet er det bare å gi den et par rull med kjevlet for å strekke den ut igjen.

Smør et jevnt lag med pizzasaus utover bunnen.

Kutt tomat i tynne skiver. Fordel mozzarella utover. Fordel
spekeskinken og tomatskivene jevnt utover pizzaen.

Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen og sprø.

I mellomtiden lages kålsalaten.

Finsnitt kålen og legg den i en liten plastpose. Tilsett salt, sukker, eddik og stekeolje.

Bland alt godt sammen ved å klemme på posen. Du kan godt være litt hardhendt. La kålsalaten ligge i posen på benken til rett før servering.

Dryss parmesanen over pizzaen straks den er ute av ovnen.

Servér med sprø og syrlig kålsalat.