Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fullkornspizza med fennikel, squash og chorizo


2 voksne

Hvetemel (B)
1 pakke Fullkornsdeig 400g
Bakepapir (B)
1 stk Squash
1 stk Fennikel
2 ss Stekeolje (B)
0.5 ts Salt (B)
0.33 ts Pepper (B)
1 beger Lett creme fraiche
1 pakke Chorizo 100g
1 pakke Salatblanding 100g
Salt (B)
Pepper (B)
Paprikapulver, gjerne røkt (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Dryss et lag med siktet hvetemel utover benken og kjevle ut pizzadeigen til ca. ½ -1 cm tykkelse.

Legg den så over på et stekebrett kledd med bakepapir. Dersom deigen har trukket seg litt sammen etter at den ble lagt på stekebrettet kan du gi den et par rull med kjevlet for å strekke den ut igjen.

Prikk bunnen godt over det hele med en gaffel og forstek den i ca. 15 minutter. Avhengig av ovnstype kan deigen blåse seg opp, men da er det bare å klemme den ned igjen.

I mellomtiden forberedes toppingen. Vask og kutt squash og fennikel i tynne skiver.

Stek de i en varm steke- eller wokpanne med stekeolje i ca. 3-4 minutter. Gjør det i to omganger ved behov. Krydre godt med salt og pepper.

Når bunnen er ferdig forstekt smøres den med et jevnt lag med lett creme fraiche. Spar ca. ⅓ av boksen til dressingen.

Legg squash og fennikel i et jevnt lag utover bunnen og topp med chorizo. Stek videre i 5 minutter.

Vask og tørk salaten.

Smak til resten av creme fraichen med salt, pepper og paprikapulver.

Dryss salaten over pizzaen og server med dressing ved siden av.