Logg inn

Fiskesuppe Deluxe med fersk laks og hvit fisk


2 voksne

1 Løk
1 Gulrot
1 Fennikel
2/3 Hvitløk
1 ssStekeolje (B)
10 dl Vann (B)
2 terninger Fiskebuljong
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Fersk hvit fisk
1 pk Fersk laksefilet
2 dl Matfløte
1/4 pk Gressløk
Salt og pepper (B)
 
(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Skrell og grovkutt løk. Skrell og kutt gulrot i tynne skiver. Del fennikel i to, skjær bort stilken og kutt i skiver. Finhakk hvitløk.

Fres løk, gulrot, fennikel og hvitløk i en kjele med stekeolje på middels varme i 4-5 minutter.
 
Tilsett vann og buljong i gryten, kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
 
Skjær rød og hvit fisk i terninger, ca. 2x2 cm.
 
Hell fløte i gryten under omrøring og la det koke opp (se tips).
 
Skru ned til lav varme og ha i fiskebitene. La fisken trekke i 5-6 minutter, til den er gjennomtrukket.
 
Topp suppen med finhakket gressløk og smak til med litt salt og pepper før servering.
 
Tips
Synes du suppen blir for tynn så jevner du med maisenna før
du har i fisken. Rør ut 2 ts maisennamel i en halv liter kaldt
vann. Rør den helt klumfri og hell forsiktig i suppen under
omrøring.