Logg inn

Fiskekaker med brokkoli, tomat og potetmos


1 voksen

1 pk Mandelpoteter
1 pk Brokkolitopper
1 Tomat
2 ss Vann (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 pk Fiskekaker
Aluminiumsfolie (B)
1 ss Smør (B)
ca. 1/2 dl Melk (B)
1/3 ts Salt (B)


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.

Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok til potetene er møre, ca. 15-20 minutter.

Kutt brokkoli i små buketter. Vask og kutt tomatene i tynne skiver.

Legg brokkoli og tomat i en ildfast form sammen med vann og olivenolje. Legg fiskekakene på toppen og dekk hele formen med aluminiumsfolie. Stek formen i stekeovnen i 15-20 minutter, til brokkolien er mør og fiskekakene er gjennomvarme.

Sil vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk (se tips). Spe forsiktig i litt og litt melk til du når ønsket konsistens. Smak til med salt.

Servér stappen rykende varm sammen med fiskekaker, brokkoli og tomat.

Tips
Ekstra god potetstappe?

Smelt smør i en kjele (litt mer enn det som står oppført). Tilsett
flaksalt (ca. 1/2 ts per pers) og melk. La dette bli varmt men unngå at det koker. Mos potetene mens du heller i litt og litt melkeblanding. Stopp når du når ønsket konsistens.