Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fiskegrateng med fullkornsmakaroni og råkost


1 voksne

1 pakke Fullkornsmakaroni
Salt (B)
Vann (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong
2/3 ss Smør (B)
2/3 ss Hvetemel (B)
1 1/2 dl Melk
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Malt muskat (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pakke Griljermel
1 stk Gulrot
Smør (valgfritt)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken.

Kutt fisken i fingertykke strimler.

Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør dette klumpfritt og tilsett melken. Kok opp under omrøring og la det småkoke i 5 minutter på medium varme. Rør av og til og pass på at det ikke svir seg i bunnen.

Tilsett salt, muskat, pepper og den kokte fullkornsmakaronien i sausen. Rør godt.

Vend inn fisken med en slikkepott og hell blandingen over i en ildfast form. Strø et lag brødkrumme på toppen. Stek i 20 minutter på 200 grader.

Skrell og riv gulrøttene på et grovt rivjern. Smelt smør (valgfritt) i en liten kjele.

Servér fiskegratengen rykende varm sammen med frisk råkost og smeltet smør (valgfritt)