Logg inn

Fiskegrateng med fullkornsmakaroni og råkost


1 voksne

1 pakke Fullkornsmakaroni
Salt (B)
Vann (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong
2/3 ss Smør (B)
2/3 ss Hvetemel (B)
1 1/2 dl Melk
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Malt muskat (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pakke Griljermel
1 stk Gulrot
Smør (valgfritt)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken.

Kutt fisken i fingertykke strimler.

Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør dette klumpfritt og tilsett melken. Kok opp under omrøring og la det småkoke i 5 minutter på medium varme. Rør av og til og pass på at det ikke svir seg i bunnen.

Tilsett salt, muskat, pepper og den kokte fullkornsmakaronien i sausen. Rør godt.

Vend inn fisken med en slikkepott og hell blandingen over i en ildfast form. Strø et lag brødkrumme på toppen. Stek i 20 minutter på 200 grader.

Skrell og riv gulrøttene på et grovt rivjern. Smelt smør (valgfritt) i en liten kjele.

Servér fiskegratengen rykende varm sammen med frisk råkost og smeltet smør (valgfritt)

Tips

Mange liker sitronpepper på fiskegratengen
sin. Sett gjerne frem et krydderglass slik at
alle kan bestemme selv.
Sett også frem smeltet smør om ønskelig.