Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fiskeboller i karrisaus


1 voksne

1 pakke Småpoteter
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Fiskeboller i kraft
2.5 ss Smør (B)
2 ss Hvetemel (B)
1/2 ts Karri (B)
2 dl Fiskebollekraft
1 1/2 dl Melk
1 stk Gulrot
*Pastinakk

Pastinakk varierer mye i størrelse. Bruk derfor det som ble levert med retten.
(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4 cm. Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kokes i ca. 15-20 minutter under lokk til de er møre.

Sil kraften av fiskebollene. Denne skal brukes til sausen.

Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør klumpfritt med en visp.

Tilsett karri, kraft og melk. Kok opp under omrøring og småkok på medium varme i ca. 10 minutter.

Skrell og kutt gulrot og pastinakk i ½ cm tykke skiver.

Når det gjenstår ca. 5 minutter av potetenes koketid legges grønnsakene oppi og kokes videre under lokk til koketiden er over.

Når sausen har kokt ferdig legges fiskebollene oppi. La de trekke på svak varme til de er gjennomvarme i ca. 5 minutter.

Server fiskebollene med kokte poteter, grønnsaker og varm karrisaus.