Logg inn

Fiskebiff med stekt løk og brokkoli


2 voksne

1 pk Småpoteter
Vann (B)
Salt (B)
1 Løk
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Brokkoli
1 Pastinakk
1 pk Hvit fisk i sesong
Salt (B)
Pepper (B)
Ca. 2 ss Hvetemel (B)
1 ss Stekeolje (B)
Smør (valgfritt)

Fremgangsmåte

Legg potetene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med 2-3 cm. Tilsett 1/2 ts salt per liter vann. Kok i 15-20 minutter.

Skrell og kutt løk i tynne skiver.

Stek løken i en stekepanne på medium-sterk varme med stekeolje i ca. 15 minutter, til løken er gyllen og mør. Krydre med salt og pepper.

Kutt brokkoli i små buketter og kutt stilken i tynne skiver. Vask og skrell pastinakk, og kutt den i staver på ca. 1x5 cm.

Når det gjenstår ca. 5 minutter av potetenes koketid legges brokkoli og pastinakk i kjelen.Kok videre til potetene og grønnsakene er ferdige.

Kutt fisken opp i porsjonsbiter og krydre med 1/4 ts salt og 1/4 ts pepper per stykke.

Legg litt hvetemel på en tallerken og vend fiskestykkene i godt i hvetemel før steking. Stek bitene i en stekepanne på medium-høy varme med stekeolje i ca. 4 minutter på begge sider.

Server gjerne fiskebiffen med smeltet smør.

Tips
Ønsker du enda sprøere stekeskorpe kan du bytte ut hvetemel med strøkavring/griljermel.