Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fersk hvit fisk med bacon og potetmos


2 voksne

1 pk Mandelpoteter
Kokevann til poteter (B)
2 Gulrøtter
1 Pastinakk
1 Fennikel
3 dl Vann (B)
1 ss Smør (B)
1/2 ts Salt (B)
1 pk Fersk hvit fisk
1 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1 pakke Bacon i skiver
1 ss Stekeolje (B)
1 ss Smør (B)
Ca. 1 dl Melk (B)
1/2 ts Salt (B)
1 pk Gressløk

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok i
18-20 minutter.

Skrell og grovkutt gulrøtter, pastinakk og fennikel. Legg i en gryte
sammen med vann, smør og salt. Kok opp og la det småkoke i 3-4
minutter.

Skjær fisken i porsjonsbiter og legg i en ildfast form. Vend fisken inn i
olivenolje og salt. Bak i stekeovn i 10-12 minutter.

Kutt bacon i terninger og stek i en stekepanne med stekeolje på
middels-høy varme, til terningene er gylne og sprø.

Sil vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk. Spe
forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir
for mye væske.

Smak til potetstappen med salt og strø over finhakket gressløk.