Logg inn

Fersk hvit fisk med bacon og potetmos


1 voksen

Kundens bilder

1 pk Mandelpoteter
Kokevann til poteter (B)
1 Gulrot
1 Pastinakk
2/3 Fennikel
2 dl Vann (B)
2/3 ss Smør (B)
1/3 ts Salt (B)
1 pk Fersk hvit fisk
1 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1 pakke Bacon i terninger
1 ss Stekeolje (B)
2/3 ss Smør (B)
Ca. 1/2 dl Melk (B)
1/3 ts Salt (B)
1/2 pk Gressløk

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok i 18-20
minutter.

Skrell og grovkutt gulrøtter, pastinakk og fennikel. Legg i en gryte sammen
med vann, smør og salt. Kok opp og la det småkoke i 3-4 minutter.

Skjær fisken i porsjonsbiter og legg i en ildfast form. Vend fisken inn i
olivenolje og salt. Bak i stekeovn i 10-12 minutter.

Stek bacon i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme, til
terningene er gylne og sprø.

Sil vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk (se tips). Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir for mye væske.

Smak til potetstappen med salt og strø over finhakket gressløk.

Tips:

Smelt smør i en kjele (litt mer enn det som står oppført).
Tilsett flaksalt (ca. 1/2 ts per pers) og melk. La dette bli
varmt men unngå at det koker. Mos potetene mens du
heller i litt og litt melkeblanding.
Stopp når du når ønsket konsistens.