Logg inn

Fersk hvit fisk med bacon og ovnsbakte grønnsaker


1 voksen

1 pk Mandelpoteter 200g
1 Gulrot
1 Pastinakk
1 bit Kålrot ca. 200g
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Fersk hvit fisk i sesong 180g fra Domstein på Randaberg
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Ternet bacon 120g fra Gabbas på Randaberg
2 ss Smør (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 dl Melk (B)
1/3 pk Gressløk fra Vikingurt på Randaberg

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Så langt det er mulig bruker vi lokale grønnsaker fra nærområdet. 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft. Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok til potetene er møre, ca. 15-20 minutter. Se tips.
 
Vask og kutt gulrot, pastinakk og kålrot i biter på 1-2 cm. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 25-30 minutter, til grønnsakene er stekt etter ønske. Vend gjerne om på grønnsakene et par ganger under steking.
 
Skjær fisken i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper. Drypp gjerne over litt sitronsaft.
 
Når det gjenstår ca. 12 minutter av steketiden til grønnsakene tar du stekebrettet ut og lager plass til fiskestykkene. Sett tilbake i ovn og stek fisken med grønnsakene i ca. 11-12 minutter, til fisken flaker seg når du trykker på den.
 
Stek bacon i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme, til terningene er gylne og sprø. Ønsker du baconsmør kan du smelte smør i stekepannen når baconet er ferdig stekt.
 
Smelt smør i en kjele (evt. mikrobølgeovn). Unngå at smøret koker. Bland inn salt og melk.
 
Sil vannet av potetene og mos de til en stappe. Spe forsiktig i litt og litt av melkeblandingen til du får en fin konsistens. Strø over finhakket gressløk.
 
Servér nystekt fisk med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og sprøtt bacon. Topp med litt gressløk.
 
Tips
Middagen kan også lages med ovnsbakte poteter. Kutt potetene i
biter eller båter og ha i ovnen med grønnsakene.