Logg inn

Falafel med ris og ananassalat


2 voksne

1 pk Ris
1 pk Kikerter
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1/2 pk Bladpersille
2/3 Chili
2/3 ts Salt (B)
1 ts Spisskummen (B)
4 ss Hvetemel (B)
2 ss Stekeolje (B)
1 Ananas
1/2 Rødløk
1 Tomat
1 pk Sukkererter

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Sil laken av kikertene og skyll de under kaldt vann. Ha de over i en food processor (bruk evt. stavmikser). Skrell sjalottløk og hvitløk og ha de i sammen med kikertene. Tilsett persille, chili, salt, spisskummen og hvetemel.

Kjør maskinen på middels hastighet frem til massen kleber seg sammen. Tilsett mer hvetemel om nødvendig. Kikertene skal ikke finmales helt. Stopp maskinen og skyv ned massene fra kantene om nødvendig.

Form massen til små boller med hendene. Press de sammen til de er ca. 1 cm tykke.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en stekepanne. Stek falaflene på begge sider til de er gylne og fine.

Skjær av topp , bunn og sidene av ananasen (se tips). Kutt den i ca. 1 cm tykke skiver (fjern kjernen om ønskelig). Stek ananasskivene i en stekepanne med stekeolje på høy varme i 1-2 minutter på hver side. Legg de deretter på et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir.

Kutt rødløk, tomat og sukkererter i små biter. Kutt ananas i terninger. Bland alt godt sammen (se tips).

Servér falaflene med ananassalsa og nykokt ris.

 

Tips
Du bestemmer selv hvor mye av ananasen du ønsker å bruke i
middagen. Stekte ananasskiver fungerer veldig godt som dessert!
Bruk resten av persillen i ananassalaten om ønskelig.