Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Falafelburger med søtpotet pommes frites


2 voksne

2 ss Stekeolje (B)
2 Søtpoteter
Maizena (B)
Salt (B)
2 pk Kikerter
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1/3 Chili
1/2 pk Bladpersille
2/3 ts Spisskummen (B)
4 ts Hvetemel (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 ss Stekeolje (B)
2 Hamburgerbrød
1 Hjertesalat

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader. Smør inn et stekebrett med stekeolje.

Skrell søtpotet og kutt de i staver på ca. 1 cm.

Ha Maizena og salt i en skål og vend søtpotetstavene forsiktig i blandingen. Børst av overflødig maizena og salt. Fordel søtpotetstavene utover stekebrettet og sett i ovnen. La stavene steke i ca. 10 minutter før du vender på dem og steker i 10-15 minutter til. Følg med så de ikke brenner seg.

Skyll kikertene i kaldt vann. Grovhakk sjalottløk, hvitløk, chili og bladpersille.

Ha kikerter, sjalottløk, hvitløk, chili, persille og spisskummen i en foodprosessor (bruk en stavmikser dersom du ikke har foodprosessor). Kjør blandingen i ca. 20 sekunder.

Tilsett hvetemel, salt og pepper i foodprosessoren og kjør videre i 20-30 sekunder til, til du har en masse som holder sammen.

Form burgere av massen. Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en stekepanne. Stek burgerne i 3-4 minutter på hver side (til de begynner å bli gyllenbrune).

Ha burgerbrødene i ovnen sammen med søtpotetstavene de siste 2-3 minuttene. Kutt tomat i skiver.

Servér burgerne med salat, tomat og pommes frites.