Logg inn

Falafel med quinoa tabbouleh*


2 voksne

1 pk Kikerter
1 Løk
1 Hvitløk
1 pk Persille
1/2 Chili
1 ts Salt (B)
1 ts Spisskummen (B)
4 ss Hvetemel (B)
1 pk Quinoa
1 bit Agurk
1 Paprika
2 Tomater
2/3 pk Mynte
1 bunt Vårløk
1/2 Sitron
Salt (B)
Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)

Fremgangsmåte

Hell laken av kikertene og skyll under kaldt vann. Skrell løk og hvitløk.

Ha kikerter, løk, hvitløk, halvparten av persillen, chili, salt,  spisskummen og hvetemel i en food processor (se tips). Kjør maskinen i 3-5 minutter på middels hastighet. Massen skal begynne å klebe etter hvert, gjør den ikke det kan du tilsette litt mer hvetemel. Om
nødvendig kan du stoppe maskinen og dytte massen ned fra kantene.

Kok quinoa etter anvisning på pakke.

Skrell og kutt agurk i terninger og paprika i små terninger. Grovhakk tomat, resten av persillen og mynte, og kutt vårløk i tynne ringer.

Ha den ferdigkokte quinoaen i en bolle. Tilsett agurk, tomat, persille, mynte og vårløk. Press i sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Form kikertmassen til boller av ønsket størrelse med hendene. Press de ned til de er ca. 1 cm tykke.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en stekepanne og stek bollene gylne på begge sider.

Server falafelbollene med quinoatabbouleh.

Tips
Har du ikke foodprosessor kan du bruke en stavmikser.

Reduser mengden chili for å justere styrken på retten. Er du glad i sterk mat kan du tilsette litt chilipulver i food processoren.